TIGER  EXPEDTION

Bli med Roger og Rajat på uforglemmelige dager i India. Vi har hovedfokus på tiger og vi besøker de beste plassene der disse majestetiske dyrene befinner seg.


 

30 mars -14 april 2024

41000 NOK / SEK

Guide : Roger Brendhagen og Rajat Singh

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Bor nå i Nykroppa i Sverige, men med side 250 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør.


Han har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. Når Roger ikke er ute å reiser er han ofte å finne på Dovrefjell. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der det fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger og kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa - som å møte en Emu i Australia.

Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.

Rajat Singh -også kjent som TIGER TRACKER - er en natur fotograf og ornitolog utdannet av skogsavdelingen i Rajasthan, India. Han har jobbet som turleder, natur fotograf og som assistent i biologisk prosjekt siden 1999.


Han er godt opptatt som en tigertracker, og jobbat med tigre i flere områder i India. Han har også jobbet et år med asiatiske løver i Gir National Park, og i et gribb prosjekt i Rajasthan, sponset av Oriental Bird Club UK.


Nå bor han i Norge, han snakker veldig bra norsk, engelsk, svensk, punjabi og hindi ...).

Dette er en mektig foto-opplevelse du sent vil glemme! Nasjonalparkene Bandhavgarh, Pench og Kanha sørger for å holde deg i aktivitet med fantastiske naturopplevelser på løpende bånd. Her finnes ikke bare tiger, leopard men også leppebjørn, gaur, amfibier og reptiler, antiloper og et yrende fugle- og planteliv.


Det er også mye fuglefoto muligheter på denne turen.


Safariene foregår i åpne jeeps, og vi plasserer kun fire i hver bil for at vi skal få nok armslag til fotografering, Denna turen er planlagt å maksimere fotomuligheter.


En vanlig dag i parken starter med frokost, før vi blir hentet og kjørt ut på safari. Man holder på til litt utpå formiddagen, tar en spisepause, og fortsetter utover ettermiddagen. Enkelte kvelder organiserer vi spaserturer til landsbyene for å fotografere folkelivet og kultur. Alle tar oss i mot med åpne armer og poserer villig. Vil du oppleve det fargerike India og tiger, Tajmahal er dette en tur du vil ha stor glede av. Turen passer for alle med interesse for dyr og natur, og vi vil bistå deg med fotokunnskap under hele turen.


Her er uforglemmelige opplevelser som venter på deg!


Hoved attraksjonen


18 Safari tur i Bandhavgarh, Pench og Kanha nasjonalpark.

2 Fototur i Keoladeonasjonalpark

Taj Mahal


Dag 1, 30 mars -Fly fra Sverige / Norge til Delhi med Finnair.


Dag 2, 31 mars   -Ankomst til Delhi kl 06:05 og bil transport til Bharatpur.


Overnatting på Bagh i Bharatpur.


http://www.thebagh.com


Keoladeoer beste stedet å se og fotografere fugler.


Keoladeo nasjonalparker UNESCO World Heritage og Ramsar Site.


India's mest berømte fuglereservat og det stedet du må besøke på din første tur til Nord-India.


Nasjonalpark skog og våtmarker beskytter over 350 arter av trekkende og lokalt fugler.
Dag 3, 1 april -Tidlig morgen i Keoladeo nasjonalpark. Etter frokost kjører vi ca to timer til Agra og beseøker Taj Mahal.


Et besøk i Taj Mahal i Agra er obligatorisk på India-reisen.


Et enormt mausoleum av hvit marmor, bygget i Agra mellom 1631 og 1648 i minne av Mumtaj mahal, favorittkone til Mughal Shah Jahan.

Taj Mahal er juvelen av muslimsk kunst i India og et av de universelt beundrede mesterverkene i verdens arv.


Kl. 20.20 tar vi nattoget til Katni.(Overnattting på tog).

 

Dag 4, 2 april - Ankomst Katni kl 06:30 – derfra kjører vi til Bandhavgarh nasjonalpark (ca 2 timer) kveldssafari i Bandhavgarh.

Overnatting på Bandhavgarh.

 

http://www.bandhavgarhjunglelodge.com

 

Bandhavgarh nasjonalpark -Er en av de mest populære nasjonalparkene i India. Bandhavgarh, som betyr "brors fort" 2000 år gammelt fort som ligger in i nasjonalpark. Denne parken har en stor biologisk mangfold. Tigrene i Bandhavgarh er en av de mest kjente i India.

Tigeren er hovedattraksjon i Bandhavgarh men her er gode sjanser til å se leoparder, Leppebjørn, Golden sjakal, Jungle cat og forskjellige arter av hjorter.

Denne jungelen tilbyr mange slags fuglearter - Malabar pied hornbill, Greater racket-tailed drongo, Blue-bearded bee-eater, White-rumped shama, Asian paradise flycatcher, Stork-billed kingfisher, Lesser adjutant stork, Crested hawk, Crested serpent eagle, Red jungle fowl, Brown fish owl, Jungle owlet er bare noen av dem.

Dag 5, 3 april -Morgen safari i Bandhavgarh National Park, Parken er stengt på kveldstid – da benytter vi sjansen til å besøke en lokal landsby.

 

Overnatting i Bandhavgarh.

 

Dag 6, 4 april –Morgen og kvelds safari i Bandhavgarh nasjonalpark.

Overnatting i Bandhavgarh.

 

Dag 7, 5 april  -Morgen og kvelds safari i Bandhavgarh nasjonalpark.

Overnatting i Bandhavgarh.

 

Dag 8, 6 april -Morgen og kvelds safari i Bandhavgarh nasjonalpark.

Overnatting i Bandhavgarh.

Dag 9, 7 april . -Etter frokost kjører til Kanha National Park, 8 timer kjøring til Kanha.Underveis vil vi besøke lokale landsbyer og markeder.

Overnatting i Kanha Jungal lodge, Kanha.

 

www.kanhajunglelodge.com

 

Kanha nasjonalpark-Denne parken har også en høy tigerbestand. I tillegg til tiger kan vi også få se leopard, leppebjørn, barasingha, villhund og verdens største ku (gaur). Denne flotte jungelen med gress, sal trær, bambus og raviner ga inspirasjon til Rudyard Kliplings Jungelboken.

 

Dag 10, 8 april -Morgen og kvelds safari i Kanha nasjonalpark.

Overnatting i Kanha Jungal Lodge,Kanha.

 

Dag 11, 9 april -Morgen og kvelds safari i Kanha nasjonalpark.

Overnatting i Kanha Jungal Lodge,Kanha.

 

Dag 12, 10 april -Morgen safari i Kanha og etter lunsj kjøretur til Pench nasjonalpark.

Overnatting i Tuli Tiger corridor, Pench.

http://www.tulihotels.com/tiger-corridor-pench.html

 

Pench nasjonalpark -TIGER dominerer brosjyren av Pench, Tiger er ganske dristig i dette området, og gjerne gi ekstra pose for fotografer.Pench nasjonalpark er spesielt kjent for sitt store antall av tigere, leoparder og villhunder!

Parknavn fikk navn fra en elv som flyter gjennom den Pench river.

 

Dag 13, 11 april -Morgen og kvelds safari i Pench nasjonalpark.

Overnatting i Tuli Tiger corridor, Pench.

 

Dag 14, 12 april -Morgen og kvelds safari i Pench nasjonalpark.

Overnatting i Tuli Tiger corridor, Pench.

 

Dag 15, 13 april -Morgen safari i Pench nasjonalpark.og etter safari kjører vi til Nagpur for å fly til Delhi.

Overnatting i Delhi.

 

https://www.marriott.com/hotels

 

Dag 16, 14 april -Fly til Sverige/ Norge 07:40 med Finnair. Ankomst hjemme samme dag.

 

Note:- Programmet kan endres av praktiske eller logistiske årsaker, for å gi den beste fordelen med turen.

 

 

Hva inkluderer prisen ?

 

Alle måltider bortsett fra i transitt, Inngang til alle nasjonalparker, Inrikesfly er inkludert i prisen Napur- Delhi (13 april)

Overnatting i delte rom, alle 18 safarier, drikkevann under transporten, Kameraavgift for tre kamera / person


Hva inkluderer ikke i prisen ?

 

 

Internation fly til Delhi og från Delhi ( ca. 8000 NOK), Reiseforsikring, Visa avgift( ca 500NOK), tips ( 125 NOK per dag) og klesvask, Mulighet for aktiviteter utenfor programmet

 

Gådt å vite -

 

1 - Workshops og forelesninger med Roger Brendhagen og Rajat Singh.

 

2- Best på pris.

 

3- Alltid god plass for fotografering i biler

 

4- Rolig tempo på turen.

 

5- Vi benytter de beste overnattingssteder.

 

6- Vi har lang erfaring å jobbe i disse parkene.

 

7- Lodges som vi bruker lage buffé med indisk og kontinental mat og ansatte er veldig hjelpsomme til å gjøre deg fornøyd med om du vil ha noe spesielt.

 

8- Temperaturen er normalt rundt 25-40 grader på denne turen

 

9- Vi respekterer mennesker med noen form for matallergi, vi gjør vårt beste for å gjøre dem lykkelige. Informer oss på forhånd.

 

10- 18 game drive å få sjansen til å fotografere tiger, leopard, villhund, leppebjørn, Gaur etc.+ + mange fuglearter. Se bilder under for å forstå litt mer.

 

11- Du får ikke bare tiger på tiger expedition, vi besøker landsby, skole, Taj Mahal etc.

 

12- Vi besøker klassisk jungelbok, dette er hvor Rudyard Kipling fikk inspirasjon til å skrive til "jungelbok" .... gjør deg klar til å møte Shere Khan 🐯

 

 

Note- Vi tar forbehold om fail

 

Interessert i Tiger expedition -

 

Interessert i dette programmet, men kanskje de planlagte datoene ikke passer deg, men andre datoer vil det? Gi oss beskjed ved å sende en melding nedenfor, så svarer vi snart for å diskutere videre.