TIGER EXPEDITION  2025

 

12-27 april 2025

42000 NOK / SEK

Guide : Roger Brendhagen og Rajat Singh

Roger Brendhagen er født i 1968 i Oslo, men oppvokst i landlige omgivelser på Hedemarken. Bor nå i Nykroppa i Sverige, men med side 250 reisedøgn i året har han hele verden som sin arbeidsplass. Han er tilknyttet Nikon som fotograf – og er Nikon Ambassadør.


Han har lang erfaring som naturfotograf med artikler og bilder i Vi Menn, Aftenposten, Dagbladet og A-magasinet, i tillegg til en rekke europeiske aviser og magasiner. Han har hatt flere fotoutstillinger de siste årene - med motiver fra Antarktis i sør til Svalbard i nord. Når Roger ikke er ute å reiser er han ofte å finne på Dovrefjell. Her holder han på med et bokprosjekt om moskusfe og fjellrev. Der det fleste rygger unna – går han tett på og tar makrobilder av så vel giftslanger og kvelerslanger. Selv sier han at han får den samme gleden av å fotografere en Dompap på Snåsa - som å møte en Emu i Australia.

Roger sitter i juryen til flere store fotokonkurranser, men deltar også i noen selv.

Rajat Singh -også kjent som TIGER TRACKER - er en natur fotograf og ornitolog utdannet av skogsavdelingen i Rajasthan, India. Han har jobbet som turleder, natur fotograf og som assistent i biologisk prosjekt siden 1999.


Han er godt opptatt som en tigertracker, og jobbat med tigre i flere områder i India. Han har også jobbet et år med asiatiske løver i Gir National Park, og i et gribb prosjekt i Rajasthan, sponset av Oriental Bird Club UK.


Nå bor han i Norge, han snakker veldig bra norsk, engelsk, svensk, punjabi og hindi ...).

Dette er en mektig foto-opplevelse du sent vil glemme! Nasjonalparkene Bandhavgarh, Pench og Kanha sørger for å holde deg i aktivitet med fantastiske naturopplevelser på løpende bånd. Her finnes ikke bare tiger, leopard men også leppebjørn, gaur, amfibier og reptiler, antiloper og et yrende fugle- og planteliv.


Det er også mye fuglefoto muligheter på denne turen.


Safariene foregår i åpne jeeps, og vi plasserer kun fire i hver bil for at vi skal få nok armslag til fotografering, Denna turen er planlagt å maksimere fotomuligheter. Vi har rolig tempo på turen.


En vanlig dag i parken starter med frokost, før vi blir hentet og kjørt ut på safari. Man holder på til litt utpå formiddagen, tar en spisepause, og fortsetter utover ettermiddagen. Enkelte kvelder organiserer vi spaserturer til landsbyene for å fotografere folkelivet og kultur. Alle tar oss i mot med åpne armer og poserer villig. Vil du oppleve det fargerike India og tiger, Tajmahal er dette en tur du vil ha stor glede av. Turen passer for alle med interesse for dyr og natur, og vi vil bistå deg med fotokunnskap under hele turen.


Ikke gå glipp av sjansen til å være en del av denne ekstraordinære opplevelsen. Plassene er begrenset, så bestill nå for å sikre deg plassen på denne tigerekspedisjonen du vil huske for alltid!


Hoved attraksjonen


 • 18 Safari tur i Bandhavgarh, Pench og Kanha nasjonalpark.
 • 2 Fototur i Keoladeonasjonalpark
 • Taj Mahal


Dag 1: 12 april

 • Fly fra Sverige / Norge til Delhi med Finnair.


Dag 2: 13 april

 • Ankomst i Delhi.
  Vi ankommer Delhi på morgenen med Finnair ca. kl. 06:30 og kjører direkte til Bharatpur (ca. 4 timer) men stopper der hvor vi ser noe spesielt eller andre behov.


Vi overnatter på The Bagh Hotel -
https://thebagh.com/the-bagh-bharatpur.html


Fuglenes Paradis: Keoladeo Nasjonalpark, også kjent som Bharatpur Bird Sanctuary! 🌿

Opplev den utrolige mangfoldigheten av fuglearter i dette UNESCO-verdensarvområdet. parkens forskjellige habitater, fra våtmarker, gres sletter til skog, som gir et variert miljø for fugler. Fange de fantastiske øyeblikkene mens du vandrer gjennom stier og innsjøer. Parken er et paradis for naturfotografer på grunn av de mange fotomulighetene den gir. Det er registrert over 375 fuglearter i Keoladeo Nasjonalpark.


Dag 3, 14 april
Tidlig morgen i Keoladeo nasjonalpark. Etter frokost kjører vi ca. to timer til Agra. Etter lunsj i Agra vi skal besøke det ikoniske Taj Mahal.

 • Taj Mahal er en av de mest ikoniske bygningene i verden, og det tiltrekker seg millioner av besøkende hvert år. Det er symbol på kjærlighet og en hyllest til evig kjærlighet mellom Shah Jahan og Mumtaz Mahal. Konstruksjonen begynte i 1632 og ble fullført i 1653.Taj Mahal er en blendende eksempel på mogulsk arkitektur, en kombinasjon av indisk, persisk og islamsk stil.
 • Kl. 20.20 tar vi nattoget til Katni fra Agra.(Overnatting på tog).

 

Dag 4, 15 april 

Ankomst Katni kl 06:30 – derfra kjører vi til Bandhavgarh nasjonalpark (ca 2 timer) kveldssafari i Bandhavgarh.

Overnatting på Bandhavgarh.

http://www.bandhavgarhjunglelodge.com

 

Bandhavgarh nasjonalpark -Er en av de mest populære nasjonalparkene i India. Bandhavgarh, som betyr "brors fort" 2000 år gammelt fort som ligger in i nasjonalpark. Denne parken har en stor biologisk mangfold. Tigrene i Bandhavgarh er en av de mest kjente i India.

Tigeren er hovedattraksjon i Bandhavgarh men her er gode sjanser til å se leoparder, Leppebjørn, Golden sjakal, Jungle cat og forskjellige arter av hjorter.

Denne jungelen tilbyr mange slags fuglearter - Malabar pied hornbill, Greater racket-tailed drongo, Blue-bearded bee-eater, White-rumped shama, Asian paradise flycatcher, Stork-billed kingfisher, Lesser adjutant stork, Crested hawk, Crested serpent eagle, Red jungle fowl, Brown fish owl, Jungle owlet er bare noen av dem.

Dag 5, 16 april
Morgen safari i Bandhavgarh National Park, Parken er stengt på kveldstid – da benytter vi sjansen til å besøke en lokal landsby.
Overnatting i Bandhavgarh.


Dag 6-8, 17- 19 april
Morgen og kvelds safari i Bandhavgarh nasjonalpark.
Overnatting i Bandhavgarh.

Dag 9, 20 april

Etter frokost kjører til Kanha National Park, 8 timer kjøring til Kanha.Underveis vil vi besøke lokale landsbyer og markeder.

Overnatting i Kanha Jungal lodge, Kanha.

www.kanhajunglelodge.com


Kanha nasjonalpark-Denne parken har også en høy tigerbestand. I tillegg til tiger kan vi også få se leopard, leppebjørn, barasingha, villhund og verdens største ku (gaur). Denne flotte jungelen med gress, sal trær, bambus og raviner ga inspirasjon til Rudyard Kliplings Jungelboken.

 

Dag 10-11, 21-22 april

Morgen og kvelds safari i Kanha nasjonalpark.

Overnatting i Kanha Jungal Lodge,Kanha.

 

Dag 12, 23 april 

Morgen safari i Kanha og etter lunsj kjøretur til Pench nasjonalpark.

Overnatting i Tuli Tiger corridor, Pench.

http://www.tulihotels.com/tiger-corridor-pench.html

 

Pench nasjonalpark -TIGER dominerer brosjyren av Pench, Tiger er ganske dristig i dette området, og gjerne gi ekstra pose for fotografer.Pench nasjonalpark er spesielt kjent for sitt store antall av tigere, leoparder og villhunder!

Parknavn fikk navn fra en elv som flyter gjennom den Pench river.

 

Dag 13,14 - 24,25 april 

Morgen og kvelds safari i Pench nasjonalpark.

Overnatting i Tuli Tiger corridor, Pench.

 

Dag 15, 26 april -Morgen safari i Pench nasjonalpark.og etter safari kjører vi til Nagpur for å fly til Delhi.

Overnatting i Delhi.

https://www.marriott.com/hotels

 

Dag 16, 27 april

Fly til Sverige/ Norge 07:40 med Finnair. Ankomst hjemme samme dag.

 

Obs:- Programmet kan endres av praktiske eller logistiske årsaker, for å gi den beste fordelen med turen.

 

 

Inkludert i pris:


 • Alle måltider bortsett fra i transitt
  Inngang til alle nasjonalparker
  Innenlands flygning i er inkludert i prisen Napur- Delhi (26 april) 30 KG er inkludert som innsjekking.
  Overnatting i delte rom
  Alle 18 safarier i Bandhavgarh, Kanha og Pench.
  Keoladeo inngang.
  Drikkevann under transporten
  Kamera avgift for tre kamera / person


Ikke Inkludert i pris:


  • International fly til Delhi og fra Delhi ( ca. 8000 NOK)
   Reiseforsikring
   Visa avgift ( ca. 28 USD)
   Mulighet for aktiviteter utenfor programmet
   Alkoholholdige drikker
   Tips – tips til guider, sjåfører og ansatte på lodgen.  Praktisk info om reisen
  Safari tider


  • Vi har totalt 18 morgen og kveld safari i Bandhavgarh ( 8 safari) , Kanha ( 5 safari ) og Pench (5 safari) nasjonalpark.
   Alle parker har forskjellige tidspunkter for morgen og kveld safari. Vi vanligvis forlater våre lodge rundt kl 05:15. Morgen safariene starter vanligvis tidlig om morgenen ved soloppgang. Rundt kl 05:45 - 06:00 porten åpnes for å komme inn i parken og til kl 10:30 -11:30. Lyset om morgenen gir flotte fotomuligheter, Kvelds safariene starter vanligvis 14:30 -15:00 og går til solnedgang ( 18:15 - 18- 30). Solnedgangen og skumringen gir en annen atmosfære og fantastisk lys for fotografering.
  • Obs: Hver onsdag kveld er parken stengt.


  Tiger permit


  • Tiger permit er det vanskeligste ting å bestille på hele turen. Vi bestiler det for dere alle med deres pass info. Du vil bli kontrollert hver gang du drar på safari at du har passet med deg. Ta en kopi med deg. Tiger permits refererer vanligvis til tillatelsene som kreves for å komma inn i nasjonalparker. Det er vanligvis begrensninger på antall kjøretøyer og besøkende som får tillatelse til å gå inn i tiger områdene for å sikre minimal forstyrrelse av dyrelivet. Reguleringen av antallet besøkende bidrar til å opprettholde en balanse mellom turisme og bevaring av tiger.


  Mat


  • Lodge som vi bruker på reisen lage buff é med indisk og kontinental mat og ansatte er veldig hjelpsomme til å gjøre deg fornøyd med om du vil ha noe spesielt.
   Hverdags rutine:
   Frokost - Jungel frokost - Vi har pakket frokost med oss på safari. som vi spiser inn i parken, når det passer med tid.
   Lunsj - vi spiser lunsj på lodge rundt kl 13:00.
   Middag - Normalt vi spiser middag på lodgen rundt 19:00


  Dyr og fugl livet i sentrale India


  • Sentrale regioner i India har et variert og rikt dyreliv. Vi besøker klassisk jungelbok, dette er hvor Rudyard Kipling fikk inspirasjon til å skrive til "jungelbok" .... gjør deg klar til å møte Shere Khan 🐯 Tiger, leopard, leppebjørn, vill hund, gullsjakal, elefant, gaur, barasinga samt noen forskjellige arter av hjort, antilope. 
   Du kan lett se mer enn 130 fugl arter på denne turen.


  Safari jeep


  • Vi bruker helt åpen jeep uten tak på safari med 4 deltagere per jeep max.

   maks 12 deltakere på turen.


  Fotoutstyr (anbefalt)


  • Kamera: Fullformats DSLR- eller speilløse kameraer gir generelt bedre bildekvalitet og håndterer dårlig lys godt.
   Objektiver: Et teleobjektiv på 300-600 mm er ideelt for å fange fugler og dyr. For allsidig bruk, inkludert landskap og portretter, er objektiver som 24-70 mm og 70-200 mm eller 100-400 mm passende.
   Minnekort: Ha med deg flere minnekort med stor kapasitet og rask skrivehastighet for å sikre nok lagringsplass.
   Batterier: Viktig med ekstra batterier og en pålitelig batterilader.
   Rense utstyr for objektivene: Viktig å ha med rense utstyr for å holde objektivene og kameraets sensor rene for støv/smus. Vi kan få mye støv under safari da vi bruker helt åpne jeeper, ta noe for å dekke fotoutstyret ditt. ( Jeg bruer regnjakken min til å dekke). Må være forsiktig ved bytting av objektiv.
   Ettbenstativ (Monopod): Stativet brukes ikke i bilen, men det kan være nyttig å ha med.
   Bean Bag : Er nyttig som støtte for store objektiver, spesielt når du fotograferer fra bilen. Disse kan du fylles med bønner eller erter på lodgen. Du kan kjøpe i Bandhavgarh for ca. 100 kr om du ikke har. ( god kvalitet)
   Kamera veske: Velg en robust kamera veske for å beskytte utstyret ditt mot støv og regn.


  Ekstra bagasje på flyet Nagpur- Delhi (26 april)


  • Innenlandsfly er inkludert i prisen. Det er 7 kg som håndbagasje og 15 kg som innsjekket bagasje. Det er mulig å kjøpe 10 kg ekstra for kr 600 eller mer, men dette må det opplyses om i god tid før reisen.


  Visum


  • E-Visum må søkes 30 dager før reisen på nett. Normalt tar det 24 timer å motta på mail. Visum til India er obligatorisk. Det koster ca. 28 USD for et single eVisum (turistvisum 30 dager). Dette anbefales å gjøre dette på denne siden:
   https://indianvisaonline.gov.in/evisa/tvoa.html
   Når du har mottatt e-post om at visumet ditt er “ GRANTED” , etter du skrevet ut dette her, Husk å ta utskrift av visum-godkjennelsen/kvitteringen og legg den inn i passet. -

   https://indianvisaonline.gov.in/evisa/StatusEnquiry

   Merk også at passet må være gyldig minimum seks måneder etter hjemkomst, og sjekk at det er flere blanke sider i passet. Sjekk websiden for komplett og oppdatert informasjon.


  Reiseforsikring


  • Du må ha reiseforsikring. Vi anbefaler alle våre kunder å ha en reiseforsikring som dekker sykdom, tyveri, mistet bagasje og forsinkelse.
   Du må væra sikker på at din forsikring dekker det geografi ske område du skal besøke. Du må være oppmerksom på at det kan oppstå farer og ulykker på reisen. Du reiser på eget ansvar, ta alltid med deg forsikringsbevis. Det er lurt å gjøre seg kjent med vilkårene i reiseforsikringen.


  Registrering av reiseinformasjon


  • Reiseregistrering.no er et tilbud til reisende om å registrere kontaktopplysninger hos Utenriksdepartementet. Dersom det skjer en alvorlig hendelse, har Utenriksdepartementet mulighet til å sende deg informasjon på SMS eller e-post. Hvis du har behov for konsulær bistand i utlandet, må du ta kontakt med nærmeste utenriksstasjon eller Utenriksdepartementet i Oslo.


  Tips


  • Det er vanlig å gi driks i India til safari guider og sjåfører etter en safari. Det er en god måte å anerkjenne deres innsats.
   Dette gir du til reise leder så tar han ansvar for riktig fordeling. Ca. 125 nok per dag = 14 dager x 125 kr = 1750 kr.


  Klær


  • Lette bomullsklær, t-skjorte, korte og lange bukser gjerne i beige eller khaki, kan det anbefales. Husk også skjorte med lange armer. Buff er godt å ha på kjølige morgener, samt regnjakke. Joggesko, sandal er utmerket å bruke. Husk solhatt/caps og solbriller.


  Myggolje og solkrem


  • Selv om mygg ikke er noe stort problem, anbefales myggolje om kvelden. Husk også solkrem.


  Hodelykt


  • Tidlig på morgenen og sent på kvelden er det helt mørkt. Hodelykt anbefales, for da har man hendene fri.


  Internett & bankterminal


  • Alle lodge har internett og bankterminal med unntak av Kanha.


  Tidsforskjell


  • Det er 3.5 timer tidsforskjell mellom Norge og India på sommertid, dvs at India ligger 4.5 time før når vi har vintertid.


  Lodge / hotel på reisen

   


   


  Obs! - Vi tar forbehold om fail


  Interessert i Tiger expedition -

  • Interessert i dette programmet, men kanskje de planlagte datoene ikke passer deg, men andre datoer vil det? Gi oss beskjed ved å sende en melding nedenfor, så svarer vi snart for å diskutere videre.


  Bilder fra reisen

  "Et bilde sier mer enn tusen ord"

  Kart over turen